ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viorel Cataramă, fost candidat la alegerile prezidențiale, a anunțat crearea unei mișcări suveraniste într-o postare din 26 mai pe pagina de social media Dreapta Liberală. El a explicat că în contextul actual „apariția unei forțe politice care să sprijine lupta patrioților români pentru libertate și suveranitate este obligatorie” și a anunțat fondarea Mișcării Patrioților Români (MPR), o alianță formată din mai multe partide, cu o platformă-program sintetizată în 12 puncte, dintre care se remarcă: respectarea drepturilor și libertăților, încurajarea dezvoltării capitalului românesc și a economiei naționale, spargerea monopolurilor multinaționalelor, limitarea cumpărării de terenuri agricole de către străini, suspendarea președintelui Klaus Iohannis pentru încălcarea gravă a Constituției și aducerea în fața justiției a persoanelor vinovate pentru suprimarea dreptului la viață a unor români nevinovați care nu au beneficiat de tratament pentru alte afecțiuni în timpul crizei coronavirusului.

„PATRIOȚI ROMÂNI, ESTE VREMEA UNIRII!

Președintele țării și Parlamentul au suspendat drepturile și libertățile noastre fundamentale fără o motivație solidă, frica fiind elementul determinant!

Drept consecință, economia a colapsat, capitalul românesc a falimentat iar milioane de români au fost aduși în pragul sărăciei și al disperării!

Toate partidele parlamentare sunt în egală măsură vinovate de această situație, instaurând în țară tirania și sclavia!

În acest context, apariția unei forțe politice care să sprijine lupta patrioților români pentru libertate și suveranitate este obligatorie; de aceea, se pune temelia și se lansează:

MIȘCAREA PATRIOȚILOR ROMÂNI (MPR)

O alianță formata din mai multe partide, cu următoarea

PLATFORMĂ PROGRAM:

1. Respectarea drepturilor și libertăților; orice suspendare va putea fi făcută numai prin referendum.

2. Încurajarea dezvoltării capitalului românesc și a economiei naționale, în principal pe baza exporturilor.

3. Crearea de noi locuri de muncă prin creșterea industriei, agriculturii, cercetării și prestărilor de servicii, inclusiv prin descurajarea importurilor.

4. Disponibilizarea fondurilor pentru modernizarea sănătății și a învățământului.

5. Pensia minimă, 70% din salariul minim.

6. Naționalizarea resurselor naturale și a utilităților.

7. Destructurarea cartelurilor bancare.

8. Spargerea monopolurilor multinaționalelor.

9. Limitarea cumpărării de terenuri agricole de către străini.

10. Interzicerea exportului de lemn.

11. Suspendarea și demiterea președintelui Klaus Iohannis pentru încălcarea gravă a Constituției, îndeosebi a libertăților.

12. Aducerea în fața justiției a persoanelor vinovate pentru suprimarea dreptului la viață a unor români nevinovați.

Partidele componente ale Alianței, precum și Guvernul din umbră, inclusiv candidatul la PMB vor fi anunțate în maxim 3 săptămâni”, a anunțat Viorel Cataramă cu o săptămână în urmă pe Facebook.

Acesta s-a remarcat în perioada stării de urgență prin faptul că s-a lăsat infectat cu SARS-CoV-2, încercând să demonstreze că boala nu e atât de devastatoare pe cât fusese anunțat. Totodată, înainte de instaurarea stării de alertă, Cataramă s-a afișat ca simplu participant la protestul pentru drepturi și libertăți din Piața Victoriei.