ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Premierul Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei ședințe de Guvern că, Programul „Prima casă” se va extinde și se va numi „O familie - o casă”, informează Antena 3.

Noul program conține măsuri de sprijinire a celor care doresc să cumpere o locuință.Astfel, statul va crește de la 50 la 80 la sută nivelul garanției guvernementale acordate pentru obținerea creditului. Totodată, Guvernul va suporta comisionul de gestiune, iar dobânzile vor scădea semnificativ, a anunțat primul ministru Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

„Venim cu noi măsuri de reducere a costului pentru românii care doresc să cumpere o locuință. Ne propunem creșterea nivelului garanției guvernamentale de la 50% la cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiuneși reducerea substanțială a dobânzii pentru familile cu copii și pentru persoanele cu cu dizabilități”, a precizat Viorica Dăncilă.