Premierul Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei ședințe de Guvern că, Programul „Prima casă” se va extinde și se va numi „O familie - o casă”, informează Antena 3.

Noul program conține măsuri de sprijinire a celor care doresc să cumpere o locuință.Astfel, statul va crește de la 50 la 80 la sută nivelul garanției guvernementale acordate pentru obținerea creditului. Totodată, Guvernul va suporta comisionul de gestiune, iar dobânzile vor scădea semnificativ, a anunțat primul ministru Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

„Venim cu noi măsuri de reducere a costului pentru românii care doresc să cumpere o locuință. Ne propunem creșterea nivelului garanției guvernamentale de la 50% la cât este în prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiuneși reducerea substanțială a dobânzii pentru familile cu copii și pentru persoanele cu cu dizabilități”, a precizat Viorica Dăncilă.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.