Viorica Dăncilă i-a replicat lui Klaus Iohannis după atacul pe care președintele României nu a ratat ocazia de a-l lansa din nou, în discursul rostit în plenul Parlamentului, în ședința solemnă a Centenarului Marii Unirii. Premierul a adresat un mesaj de pace și unitate, amintindu-i șefului statului că „poți să critici, să îți exprimi nemulțumirile, dar ca român trebuie să dai dovada de responsabilitate în declarații”.  De menționat că, odată ajuns în Parlament, pentru a participa la ședința solemnă, Klaus Iohannis a dat mâna cu liderii PSD și ALDE, dar nu și cu Viorica Dăncilă.


„Vin astăzi în Parlament cu un mesaj de pace și unitate pe care îl adresez  tuturor românilor. Centenarul este despre celebrarea idealului național, despre înaintașii noștri, despre valorile care au unit românii și despre omagierea faptelor de eroism a celor care s-au jertfit pentru România Mare. Am convingerea că Centenarul trebuie să unească. Eu cred în consens, în echilibru și în cooperare. Vedem cu toții că sunt situații în care e greu să se ajungă la un consens. Orgoliile politice nu au loc. Diferențele politice nu trebuie să ne pozeze pe poziții diferite. Celor care reprezintă România le-aș recomanda ca indiferent de opiniile lor politice să se gândescă la poziția noastră europeană, nu doar la interesele lor politice.(...) Poți să critici, să îți exprimi nemulțumirile, dar ca român trebuie să dai dovada de responsabilitate în declarații. Ca om politic ai obligația să militezi ca țara ta să fie tratată cu respect", a declarat Viorica Dăncilă.

„Adresez un mesaj de pace politică și către președintele Klaus Iohannis. Am convingerea că, indiferent de mizele pe care le avem, avem datoria de a coopera, de a colabora între noi. Este o datorie față de orice miză personală. Este o datorie față români și față de România. Este momentul să ne bucurăm de consens, de liniște la 100 de ani de la Marea Unire. (...)  Interesul național trebuie să primeze în fața interesului politic.”, a spus Dăncilă.