ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Virusologul și medicul Li-Meng Yan, care la momentul izbucnirii pandemiei lucra la un laborator de referință al Organizației Mondiale a Sănătății din Hong Kong, a fost desemnată ca investigator secret pentru a cerceta COVID-19, numit la acea vreme „pneumonia Wuhan”, șeful ei, dr. Leo Poon, avertizând-o, însă, să nu pună prea multe întrebări. I s-a spus să nu atingă „linia roșie”, altfel va suporta consecințe din partea PCC, a povestit denunțătoarea mușamalizării Covid într-o emisiune de-ale lui Tucker Carlson difuzată de Fox News la sfârșitul lunii trecute. 

„Nu atingeți linia roșie - adică „principiul invizibil”, a spus Yan. „Nu-l încălcați. Dacă nu, eu trebuie să fiu responsabilă pentru asta. Înseamnă lucrurile invizibile în legătură cu care guvernul Chinei nu va fi mulțumit”.

Folosindu-și rețeaua de contacte - care includea cercetători din laboratoarele chinezești, militari implicați în CDC și locații civile - Yan a observat în curând acțiuni „anormale” întreprinse de PCC. Yan a ajuns la concluzia că noul coronavirus este o armă biologică ce a scăpat de sub control, concepută de armata chineză după ce s-a descoperit eficacitatea ei în timpul primei epidemii de SARS.

Acest virus era un candidat excelent pentru a fi transformat într-o armă biologică, dar PCC trebuia mai întâi să testeze virusul pe un eșantion mic de persoane, pentru a decide cum să îl folosească cel mai bine împotriva lumii. Yan a fost șocată să descopere că locul testării era Wuhan. Se presupune că China făcea teste pe propriul popor. 

„Îl testează în Wuhan. Îl scapă de sub control. Nu se așteptau să se întâmple asta”, a spus ea. „În acel moment, își dau seama: OK, a scăpat. Au mințit în legătură cu asta. Dar apoi au permis în mod intenționat ca un număr mare de persoane, unele infectate, din Wuhan să călătorească în afara țării pentru a infecta restul lumii”.

Pentru a se izola de daunele provocate altor țări, China a ordonat o închidere a țării în stil militar, foarte diferită de lockdown-urile din SUA.

„Închiderea din China a fost total diferită de cea care s-a întâmplat în SUA”, a declarat Yan. „Pur și simplu te izolau în cameră și te încuiau acolo. Apoi, puteai să flămânzești, să mori acasă, ceea ce s-a și întâmplat în Wuhan la acea vreme”.

Aceasta mai susține că în China nu s-au diagnosticat cu Covid decât persoane care au avut contact cu piața fructelor de mare din Wuhan, pentru a se susține teoria transmiterii virusului de la liliac la om. 

Yan i-a transmis imediat concluziile sale doctorului Poon, care a decis, alături de experții echipei OMS din cadrul laboratorului său, să „păstreze tăcerea”, pentru a nu nemulțumi guvernul chinez. 

Mai târziu, când China a insistat să prezinte lumii versiunea originii naturale, Yan a susținut că contactele ei au ajutat la organizarea marii mușamalizări în lumea științifică internațională.

Atunci când Peter Daszak a publicat declarația sa din Lancet, care discredita afirmațiile potrivit cărora coronavirusul ar fi provenit din laboratorul din Wuhan, scrisoarea a fost semnată de Dr. Poon.

În episodul complet al emisiunii „Tucker Carlson Today”, Yan și Carlson vorbesc pe larg despre posibila militarizare a COVID-19 și efectele sale, despre vaccinurile cu ARNm, despre măsurile luate de PCC pentru a infecta lumea, despre dr. Anthony Fauci și despre implicarea comunității științifice în efortul de suprimare a informațiilor despre virus. 

Li-Meng Yan i-a mai spus lui Carlson că inclusiv soțul ei i-a devenit dușman. Ea a afirmat că, potrivit datelor I-94, acesta a intrat în Statele Unite cu o viză HB-1 pentru o perioadă de doi ani și este posibil să plănuiască să-i facă rău cu ajutorul PCC și al unor persoane din SUA, pentru că a expus originile COVID-19. Înainte de a fugi din China în aprilie 2020, Yan a susținut că soțul ei a încercat să îi „facă rău” în diverse moduri, inclusiv prin otrăvire, pentru a o împiedica să fugă din țară.

La sfârșitul anului trecut, aceasta spunea că mama ei a fost arestată de regimul de la Beijing, în urma dezvăluirilor sale.