ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru câteva mii de studenți din Wuhan, China, a fost ca și cum COVID-19 nu s-ar fi întâmplat niciodată. Studenții au venit în masă, îmbrăcați în robe la ceremonia de absolvire de duminică de la Central China Normal University. În mod special, studenții nu purtau măști și nici nu se distanțau social, un contrast puternic față de lockdown-urile intense de până acum și față de obligativitatea purtării măștii, informează Insider.
 
 
Potrivit publicației locale Hubei News, ceremonia a avut loc pe un stadion din cadrul campusului universității și la ea au participat peste 11.000 de studenți. Publicația a scris că mai mult de 3.000 de părinți au primit locuri pentru a-și vedea copiii absolvind, ceea ce a dus numărul total de persoane prezente pe stadion la peste 14.000.

Această ceremonie de absolvire în masă a avut loc într-un loc care, la începutul anului 2020, a fost primul epicentru global al pandemiei de coronavirus. Virusul a fost detectat pentru prima dată în acest oraș din provincia Hubei la sfârșitul anului 2019, iar cei 11 milioane de locuitori ai săi au fost în cele din urmă forțați să se închidă timp de 76 de zile.

În lunile care au urmat închiderii, Wuhan și-a revenit și a început să organizeze evenimente publice de amploare în august 2020, cu câteva luni înainte ca alte țări afectate să ia măsuri similare. Autoritățile chineze spun că virusul COVID-19 este mai mult sau mai puțin sub control în țară. Doar 21 de infecții cu coronavirus au fost înregistrate marți, toate fiind descrise ca fiind cazuri importate.