ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea pentru instituirea Zilei Limbii maghiare, care se va sărbători la data de 13 noiembrie, informează presidency.ro

"Anual, cu prilejul sărbătorii Zilei limbii maghiare, în localităţile în care trăiesc membrii ai comunităţii maghiare, se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători. Autorităţile administraţiei publice locale, organizaţiile nonguvernamentale interesate pot sprijini organizarea manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile. Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitatea de servicii publice, pot include în programele lor emisiunii ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători", se arată în actul normativ.

De asemenea, în instituţiile de învăţământ în care se predp limba maghiară ca limbă maternă, în ziua de 13 noiembrie se pot organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători.