ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei tineri creativi din București dau lovitura cu o aplicație replică pentru candidatul la președinția SUA, Bernie Sanders, supărat pe internetul rapid al bucureștenilor. Românii au exploatat momentul printr-o aplicație care măsoară viteza internetului în orice colț al lumii și o compară cu viteza medie a netului din București. Mai mult decât atât, tinerii vor să-l provoace și pe Sanders să-și testeze netul.
 
Mihnea, Bogdan și Mihai. Ei sunt cei trei care nu au speriat Vestul, doar i-au măsurat viteza internetului. Aplicația berniespeedtest.com, adică testul de viteză al lui Bernie, a pornit de la o idee a lui Mihnea, director de creație într-o firmă de publicitate.

În câteva ore aplicația a fost gata și au aruncat-o în lumea largă a World Wide Web-ului.

Rețeta a fost simplă: vedeta, în cazul de față Bernie Sanders, și un concept deștept. Succesul a fost garantat: în nici 24 de ore, peste o sută de mii de utilizatori unici din 165 de țări. Succesul lor e un un câștig și pentru România.

La viteza medie a netului România se află pe locul 11 în lume.