ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a sosit marți la Beijing pentru a se întâlni cu președintele chinez Xi Jinping într-o vizită extrem de urmărită, menită să demonstreze încrederea și parteneriatul "fără limite" dintre cele două țări, chiar dacă războiul din Ucraina continuă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
 
 
Putin și administrația sa au aterizat marți dimineață pe Aeroportul Internațional din Beijing, potrivit unor înregistrări video realizate de Reuters.

El a fost întâmpinat de ministrul chinez al comerțului, Wang Wentao.

Este, de asemenea, prima vizită oficială a șefului de la Kremlin în afara fostei Uniuni Sovietice în acest an, după ce a vizitat Kârgâzstanul, o fostă republică sovietică, la începutul acestei luni.

Putin va participa marți la recepția oficială de deschidere a forumului, găzduită de Xi Jinping, și va discuta cu liderii Vietnamului, Thailandei, Mongoliei și Laosului, a informat presa rusă.

În calitate de invitat principal al forumului, Putin va vorbi după Xi miercuri și se va întâlni cu președintele chinez pentru discuții bilaterale mai târziu în aceeași zi.
 
 
Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, a sosit ieri la Beijing, înainte de vizita așteptată a președintelui Vladimir Putin, care va spori îngrijorarea Occidentului cu privire la legăturile tot mai strânse dintre Rusia și China, notează Antena3.

Rusia caută sprijin pentru războiul său din Ucraina, în timp ce China vrea să construiască o coaliție mai largă de țări în curs de dezvoltare pentru a extinde astfel influența Beijingului și pentru a-și consolida eforturile de a concura cu SUA pe scena mondială.