ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Cubreacov, cunoscut expert basarabean, a discutat cu jurnalistul TVR Rafael Udriște, în ediția specială Universul credinței (video mai sus), de joi seară, despre statutul imperialist al Bisericii Ortodoxe Ruse dar și despre Unirea Basarabiei din Republica Moldova cu țara mamă, România.

Vlad Cubreacov consideră că cererea de aderare a Republicii Moldova la UE nu este suficientă pentru îndreptarea istoriei: "Nu putem fi împotriva unei asemenea solicitări, dar trebuie să nuanțăm: nu este decât solicitarea de a obține statutul de stat candidat la aderare, nu vorbim despre o aderare propriu-zisă.

 

Și Turcia a fost mai bine de 3 decenii, oficial, candidat la aderarea la UE, și-a retras cererea la un moment dat, de aceea ținând cont de complexitatea contextului istoric în care ne aflăm, de riscurile majore, inclusiv de securitate, din regiunea noastră considerăm că Republica Moldova și populația ei, românii de acolo, trebuie să decidă asupra reunirii lor cu patria mamă, România.

 

Să nu uităm că printre cei 22 de vecini exteriori ai UE, Republica Moldova nu este doar cel mai mic stat, dar este și vecinul cu cei mai mulți cetățeni europeni, aproape un milion și jumătate de cetățeni ai României, adică jumătate din populația Republicii Moldova".