ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a luat decizia de a ieși din greva foamei, anunțată în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului, scrie un comunicat de presă al apărării politicianului, citat de portalul Unimedia.

Conform comunicatului, decizia a fost luată la insistența familiei și avocaților, dar și la recomandarea medicilor, întrucât starea de sănătate și epuizarea fizică nu mai permit continuarea acestei metode de protest.

Avocații fostului premier au precizat pentru sursa citată că renunțarea la greva foamei, în care s-a aflat timp de 14 zile, nu înseamnă schimbarea opiniei lui Vlad Filat față de motivele reale care au determinat fabricarea unui dosar politic în privința sa.

Vlad Filat va urma procedurile medicale de recuperare sub supravegherea medicului din cadrul Penitenciarului 13.

Liderul al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a fost reținut la mijlocul lunii octombrie, de atunci mandatul de arest preventiv în cazul său fiind prelungit de trei ori, ultima data la 10 decembrie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Fostul premier este cercetat penal pentru corupție și implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova, riscând până la 15 ani de închisoare. Filat consideră că acuzațiile ce i se aduc sunt fabricate la comanda adversarilor săi politici.