ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău a prelungit mandatul de arest pe numele fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, cu 30 de zile, la cererea procurorilor, până la 13 ianuarie 2016, informează Radio Chișinău.

Procurorul Adriana Bețișor a menționat, printre motivele solicitării prelungirii mandatului de arest, riscul ca Vlad Filat să influențeze martorii, dacă ar fi în libertate. Ea a declarat că, deocamdată, nu se cunoaște când dosarul fostului premier va fi transmis în judecată, întrucât este unul foarte complex.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a reclamat din nou condițiile de detenție în care se află clientul său, a calificat decizia instanței ca fiind nemotivată și a anunțat că o va ataca în instanța ierarhic superioară.

Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie, fiind învinuit într-un dosar de corupție și trafic de influență. fostul premier respinge acuzațiile, susținând că este vorba de un dosar politic și a intrat în greva foamei. Avocații lui Filat au anunțat că vor ataca Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).