Fostul premier Vlad Filat își va petrece următorii 9 ani după gratii. Sentința a fost dată luni de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Vlad Filat, fostul premier al R. Moldova a fost condamnat la nouă ani de închisoare în penitenciar de tip închis, conform Publika.md.

Instanța a decis că Filat, demis pentru fapte de corupție va rămâne fără Ordinul Republicii, va obligat să plătească amendă de 60.000 de lei și nu va putea ocupa funcții publice timp de cinci ani. Mai mult, instanța a decis confiscarea averii, dobândită ilegal. 

Fostul premier al R.Moldova a fost reținut în data de 15 octombrie anul trecut, în baza unui mandat emis de Centrul Național Anticorupție, după ce deputații l-au lăsat fără imunitate parlamentară, la solicitarea procurorului general, pentru a fi cercetat într-un dosar penal pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Totul a pornit de la autodenunțul omului de afaceri Ilan Șor, care l-a pârât pe Filat că ar fi extorcat de la el bani, bunuri și servicii în sumă de sute de milioane de dolari. 
 
După anunțul judecătorilor, Vlad Filat a declarat că sentința este „ilegală” și că va merge la CEDO, în căutarea dreptății.

„Este o sentință ilegală. Acest proces nu a fost public, dar sper că în țara asta oamenii se vor trezi. Vom merge până la CEDO”, a reacționat Filat, după pronunțarea sentinței, conform Independent.md.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews