ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Vlad Filat își va petrece următorii 9 ani după gratii. Sentința a fost dată luni de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Vlad Filat, fostul premier al R. Moldova a fost condamnat la nouă ani de închisoare în penitenciar de tip închis, conform Publika.md.

Instanța a decis că Filat, demis pentru fapte de corupție va rămâne fără Ordinul Republicii, va obligat să plătească amendă de 60.000 de lei și nu va putea ocupa funcții publice timp de cinci ani. Mai mult, instanța a decis confiscarea averii, dobândită ilegal. 

Fostul premier al R.Moldova a fost reținut în data de 15 octombrie anul trecut, în baza unui mandat emis de Centrul Național Anticorupție, după ce deputații l-au lăsat fără imunitate parlamentară, la solicitarea procurorului general, pentru a fi cercetat într-un dosar penal pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Totul a pornit de la autodenunțul omului de afaceri Ilan Șor, care l-a pârât pe Filat că ar fi extorcat de la el bani, bunuri și servicii în sumă de sute de milioane de dolari. 
 
După anunțul judecătorilor, Vlad Filat a declarat că sentința este „ilegală” și că va merge la CEDO, în căutarea dreptății.

„Este o sentință ilegală. Acest proces nu a fost public, dar sper că în țara asta oamenii se vor trezi. Vom merge până la CEDO”, a reacționat Filat, după pronunțarea sentinței, conform Independent.md.