ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, reținut la 15 octombrie pentru corupție, rămâne în arest preventiv până la 14 decembrie, potrivit deciziei luate, miercuri, de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au reconfirmat astfel hotărârea primei instanțe în acest caz, informează mass-media locală, citată de Agerpres.

Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocaților lui Vlad Filat prin care a fost contestată decizia de săptămâna trecută a Judecătoriei sectorului Buiucani, care a prelungit termenul de arest preventiv cu încă 30 de zile.

Procurorii au insistat ca, pe parcursul anchetei, fostul premier să rămână în arest, considerând că, în libertate, învinuitul ar putea influența ancheta și depozițiile martorilor sau ar putea părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Avocații lui Filat au anunțat că vor ataca Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).