ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoria Buiucani (Chișinău) a decis să prelungească manadatul de arestare pe numele fostului prim-ministru Vlad Filat cu încă 90 de zile, deși mandatul de arest în vigoare expiră abia pe 15 ianuarie.

Noutatea de la dosar constă în faptul că, deși inițial procurorii au susținut că Vlad Filat ar fi fost implicat în cazul devalizării Băncii de Economii a Moldovei (BEM) și se vorbea de o sumă de 250 de milioane de dolari, ulterior, procurorul de caz, Adriana Bețișor, a anunțat despre faptul că fostul premier ar fi benefeciat de favoruri de la omul de afaceri Ilan Shor de circa 40 de milioane de euro, informează Unimedia.

De asemenea, procurorii susțin că Vlad Filat ar mai fi primit de la Shor servicii de transport aviatic în valoare de 1,5 milioane de lei și alte 1,8 milioane, pentru servicii de hotel.

Vlad Filat a respins acuzațiile și susține că este vorba despre o răfuială politică în spatele căreia stă Vladimir Plahotniuc, om de afaceri și finanțator al Partidului Democrat.