ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În referatul procurorilor DNA se spune că toate contractele de achiziție pentru vaccinurile anti-COVID-19 au fost încheiate cu încălcarea dispozițiilor legale, fără a avea avizul departamentelor de specialitate și fără a exista o analiză privind calitatea și cantitatea necesară de vaccinuri, raportat la populația eligibilă pentru vaccinare, transmite Antena 3.

Astăzi Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală în Dosarul Achiziției de Vaccinuri anti-COVID

Vlad Voiculescu, fostul ministru USR-ist intrat definitiv în edificiul afectiv al lui Gabriel Liiceanu, potrivit mărturisirilor umede ale filosofului, a dat vina pe Valeriu Gheorghiță ân scandalul Afacerii Vaccinurilor,

"Ce vă pot eu spune foarte clar - și am spus-o de vreo 100 de ori până acum, dar o repet până la a mia oară - este că toate contractele au fost semnate de către CNCAV (Comitetul Național pentru Coordonare Activităților de Vaccinare), de reprezentantul CNCAV (Valeriu Gheorghiță, ulterior de Andrei Baciu, n.r.), cu mandat de la premierul Cîțu. Ministerul Sănătății și eu personal nu eram implicați nici la nivel de decizie, eu nici măcar nu eram informat.”, a spus USR-istul, la Antena 3.

El a citat un alt document din dosar, în care președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, și Andrei Baciu (secretar de stat în Ministerul Sănătății, succesorul lui Gheorghiță la CNCAV) i-au solicitat premierului de atunci, Florin Cîțu, să analizeze oportunitatea achiziționării suplimentare a peste 8 milioane de doze de vaccin. Memorandumul respectiv, trimis în ianuarie 2021, a fost aprobat de Cîțu în luna februarie, același an.

„Faptul că în România populația s-a vaccinat populația în procentaj de sub 50% - abia asta este o problemă. Și asta a însemnat mii de vieți pierdute în valul patru, valul nevaccinaților", a susținut fals și aberant aberant vaccinistul penal Vlad Voiculescu la Antena 3.

Fostul ministru a mai fost întrebat de câte ori s-a vaccinat anti-COVID. "Cred că de patru ori. Și intenționez să fac și următoarea doză", a răspuns Vlad Voiculescu.

Chestiunea cu „cred că” fără să știe exact de câte ori s-ar fi vaccinat, spune totul.

La fel s-au eschivat de la un răspuns clar și Valeriu Gheorghiță și Alexandru Rafila când au fost întrebați dacă și-au vaccinat copiii.