ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin ar putea anunța oficial anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, pe 30 septembrie. El urmează să se adreseze, în această zi, vineri, celor două camera reunite ale parlamentului de la Moscova, relatează Evenimentul Zilei.

Joi, 29 septembrie, parlamentarii ruși vor dezbate proiectele de lege privind anexarea celor patru regiuni ucrainene, Luhansk, Donețk, Zaporojie și Herson la Rusia.

Conform informațiilor prezentate de Ministerul Britanic al Apărării, Vladimir Putin va folosi acest prilej pentru anunțarea oficială a anexării celor patru regiuni.

Referendumurile urmează să se încheie astăzi, 27 septembrie, iar rezultatele indică un procent record din voturi în favoarea alipirii la Federația Rusă. De pildă, în Zaporojie, 93% dintre cetățeni au votat aderarea la Rusia.