ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vodafone România și-a anunțat clienții că va furniza datele de trafic și localizare, în format anonimizat, către Comisia Europeană și autorități naționale și europene, pentru „a ajuta la înțelegerea mobilității populației și controlul și combaterea Covid-19”, informează Adevărul.

„Am completat informarea referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, disponibilă pe site-ul nostru, prin publicarea detaliilor referitoare la analizele și statisticile realizate de către Vodafone România pentru a combate și preveni pandemia COVID 19”, este SMS-ul pe care l-au primit abonații Vodafone din România.

Potrivit sursei citate, la cererea expresă a autorităților române și europene, Vodafone România poate oferi analize și statistici privind mobilitatea populației. Aceasta se poate realiza prin furnizarea unor date agregate direct către autoritățile în cauză și/sau prin acordarea accesului acestora într-o aplicație specific creată în acest sens, unde pot vizualiza și/sau descărca aceste date.

Vodafone transmite că abonații se pot opune, în condițiile legii, utilizării datelor personale pentru generarea de analize și statistici. Tot ce trebuie să facă este să trimită un email pe www.vodafone.ro sau direct la adresele relații clienți dedicate: persoane.fizice_ro@vodafone.com și persoane.juridice_ro@vodafone.com.