ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Voiculescu, una dintre cele mai proeminente figuri din USR-PLUS, ajuns ministru al Sănătății pentru a doua oară, a urcat rapid în diverse funcții având doar liceul la bază, chiar înainte de a obține și diploma universitară. Așa cum arată interviuri mai vechi, Vlad Voiculescu și-a început studiile la una dintre cele mai prestigioase universități europene, Vienna University of Economics Business Administration în 2001, după 18 ani de când a terminat liceul din Pucioasa. La Viena se afla baza unchiului său securist, afirmă publicații de investigații.

Ziariștii de la site-ul criticii.ro au mers pe firul diplomei universitare a lui Voiculescu, pentru a afla mai multe informații despre studiile ministrului, inclusiv la Dexia Kommunalkredit Bank AG, Volksbank International AG și Erste Group Bank AG unde acesta a lucrat în poziția de manager, respectiv vicepreședinte al Diviziei de Finanțări de Infrastructură (Erste Group). „Probabil ministrul Sănătății a ales să mintă cu nerușinare despre studiile sale, pentru că știa că nici un ziarist din România nu va primi informații de la Universitatea din Viena despre studiile sale”, scrie sursa citată.  Singurul  răspuns a venit din partea Prof. Univ. Dr. Gerhard Speckbacher:

„Meisterklasse Osteuropa” este un program separat de 1 an pentru studenți talentați din Europa de Est, care nu este oficial diplomă, dar toți studenții care finalizează cu succes acest program (precum domnul Voiculescu) primesc un certificat. După cum se poate vedea din „Diplomurkunde”(certificatul) pe care l-ați atașat, domnul Vlad Vasile Voiculescu a finalizat cu succes „Diplomstudium Betriebswirtschaft”.
 

Și jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a vrut să afle anul trecut mai multe detalii privind diploma universitară a lui Voiculescu și cum a fost posibil ca acesta să poată obține în Austria o serie de posturi înalte cu mult înainte de a obține diploma universitară, adică doar cu liceul la bază.

Vlad Voiculescu a trimis către InPolitics o copie a diplomei vieneze, cu data de eliberare 4 octombrie 2011. La sugestia fostului ministru, inPolitics a luat legătura cu ofițerul de presă de la Vienna University of Economics and Business Administration, Cornelia Moll, care inițial a afirmat că nu poate furniza niciun fel de informație despre foști sau actuali studenți și alumni, însă în cele din urmă a admis că diploma transmisă de Vlad Voiculescu „looks good”, adică pare în regulă. Pare în regulă dar, după cum se vede, certifică doar că a absolvit un curs de un an. În mod normal ar trebui ca Ministerul Educației să o autentifice în sistemul de învățământ românesc ca să înțelegem și noi ce specialitatea are ministrul Sănătății până la urmă.
 
Citiți tot articolul AICI.