ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O sportivă din Italia s-a plâns pe Instagram că a făcut pericardită după ce s-a vaccinat cu serul experimental Covid de la Pfizer. Plângerea vine din partea Francescăi („Cisky”) Marcon, în vârstă de 38 de ani, voleibalistă de cursă lungă, cu un palmares bogat - Scudetto, Cupa Italiei, Supercupa Italiei și Cupa Cev, potrivit Italy24News.

„Poate că acest mesaj al meu este ușor blasfemiator, dar mă întreb: nu există nicio formă de despăgubire pentru cei care suferă vătămări ale sănătății în urma vaccinării? Declar că nu sunt anti-vaccin, dar nu am fost niciodată convinsă să fac acest vaccin și am primit confirmarea. Nu știu dacă vă interesează, dar eu am avut, și încă mai am, pericardită post-vaccinală. Cine plătește prețul pentru toate acestea? Vă doresc o seară bună.”, a scris jucătoarea pe 19 august, într-un story pe Instagram - care a dispărut după 24 de ore, însă a fost preluat imediat de presa italiană, dar și de publicația The Covid Blog.


Pe 24 august, Francesca Marcon a apărut la emisiunea Morning News de pe Canale 5. Ea le-a spus gazdelor că a fost condiționată să se vaccineze pentru a putea continua să joace volei. Ea a făcut a doua injecție cu ARNm de la Pfizer pe 3 august. Francesca, a cărei poreclă este „Cisky”, a spus că a suferit imediat dificultăți de respirație și dureri în piept. A doua zi, s-a prezentat la urgențe. Medicii au diagnosticat-o cu pericardită sau inflamație a sacului din jurul inimii. Aceasta, la fel ca și miocardita, sunt efecte secundare cunoscute în urma injecțiilor cu ARNm sau adenovirus.

Voleibalista a lipsit de la antrenamentul de deschidere al echipei Volley Bergamo 1991, din 18 august. Acum ar putea rata încă câteva săptămâni de antrenament. Ea și-a exprimat frustrarea în cadrul emisiunii Morning News:

„Sunt o sportivă profesionistă, o sportivă de volei de Serie A și nu am putut participa la antrenamentul care a început săptămâna aceasta. Activitatea mea s-a întrerupt și sper să se reia cât mai curând posibil. Am 38 de ani, acum urmez un tratament bazat pe niște medicamente care pot fi bune pentru un lucru și rele pentru altul, apoi va trebui să fac niște analize de sânge și un consult cardiologic în zilele următoare. Mi-au prezis că voi sta pe tușă trei luni.”

Francesca Marcon a participat la turneul FIVB World Grand Prix din 2010 pentru echipa Italiei. De asemenea, a jucat pentru echipa Zoppas Industries și a participat la meciul All-Star al Ligii Italiene din 2017.

Potrivit 3Dots.ro, după dezvăluirea făcută pe Instagram, jucătoarea a acordat un interviu publicației La Repubblica, în care a oferit amănunte despre starea ei de sănătate:

„Mă aflu sub tratament. Sufăr de dureri în piept, care apar și dispar, o constantă senzație de lipsă de aer și o oboseală teribilă. După prima doză de vaccin am avut simptomele clasice, după a doua, însă, situația s-a agravat. Nu știu ce s-a întâmplat cu mine, nu am avut niciodată probleme cardiace, dar durerile au început înainte de 3 august, după a doua doză.

Chiar și așa, am plecat în vacanță, dar durerile din piept au crescut și am fost nevoită să mă prezint la spital, unde mi-a fost pus diagnosticul de pericardită. Nu știu ce a cauzat-o, am încercat să obțin părerea mai multor specialiști. Mi-au spus că pericardita este unul dintre efectele secundare ale vaccinurilor împotriva Covid-19. Îmi pare rău că nimeni nu mi-a spus, după prima doză și primele mele reacții, că aș putea întâmpina probleme de genul acesta. Poate aș fi făcut o serie de analize și investigații înainte. 

Înțeleg că prin acordul pe care l-am semnat am consimțit că pot suferi anumite efecte secundare ale vaccinării. Dar, de exemplu, atunci când am fost să mă vaccinez și doctorul de acolo m-a întrebat dacă am o infecție în organism, nu aveam de unde să știu”, a declarat Francesca Marcon pentru La Republicca, conform traducerii realizate de publicația 3Dots.ro.