Banca Europeană de Investiții va ancheta dacă Volkswagen a utilizat împrumuturile acordate de Uniunea Europeană pentru a falsifica testele de poluare pentru vehiculele diesel. Este posibil acum ca BEI să ceară returnarea creditelor.

Banca Europeană de Investiții, ai cărei acţionari sunt statele UE, a acordat grup Volkswagen credite în valoare de 4,6 miliarde de euro, printre altele și pentru dezvoltarea de motoare cu emisii reduse precum și pentru construcția de facilități în America de Sud.

"BEI ar putea fi afectată de scandalul emisiilor, deoarece trebuie să îndeplinim anumite ținte de mediu cu creditele noastre", a declarat președintele BEI, Werner Hoyer, pentru cotidianul german Sueddeutsche Zeitung.

BEI va derula "o investigație amănunțită cu privire la scopurile în care VW a utilizat fondurile" și dacă va descoperi că fondurile au fost utilizate pentru alte scopuri decât cele intenționate, BEI va fi nevoită să-și pună întrebarea "dacă trebuie să cerem returnarea creditelor", a spus Werner Hoyer.

Acesta a subliniat că este 'foarte dezamăgit' de Volkswagen, adăugând că relația BEI cu constructorul auto va fi afectată de scandalul falsificării testelor de poluare, potrivit Agerpres.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews