ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Europeană de Investiții va ancheta dacă Volkswagen a utilizat împrumuturile acordate de Uniunea Europeană pentru a falsifica testele de poluare pentru vehiculele diesel. Este posibil acum ca BEI să ceară returnarea creditelor.

Banca Europeană de Investiții, ai cărei acţionari sunt statele UE, a acordat grup Volkswagen credite în valoare de 4,6 miliarde de euro, printre altele și pentru dezvoltarea de motoare cu emisii reduse precum și pentru construcția de facilități în America de Sud.

"BEI ar putea fi afectată de scandalul emisiilor, deoarece trebuie să îndeplinim anumite ținte de mediu cu creditele noastre", a declarat președintele BEI, Werner Hoyer, pentru cotidianul german Sueddeutsche Zeitung.

BEI va derula "o investigație amănunțită cu privire la scopurile în care VW a utilizat fondurile" și dacă va descoperi că fondurile au fost utilizate pentru alte scopuri decât cele intenționate, BEI va fi nevoită să-și pună întrebarea "dacă trebuie să cerem returnarea creditelor", a spus Werner Hoyer.

Acesta a subliniat că este 'foarte dezamăgit' de Volkswagen, adăugând că relația BEI cu constructorul auto va fi afectată de scandalul falsificării testelor de poluare, potrivit Agerpres.