Trei camioane pline cu ajutoare au traversat Dunărea joi dimineață, pentru a ajunge în satele din Insula Mare a Brăilei la persoane cu resurse materiale foarte limitate din: Băndoiu, Plopi (Rața), Măgureni și Mărașu, scrie Basilica.

Campania organizată de Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) s-a intitulat „Dăruim cu Bucurie”.

Prin această acțiune, 20 de voluntari au distribuit produse alimentare neperisabile, produse de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, saltele, pături, rechizite, ghiozdane, jucării, dar și 2 tone de brichete de rumeguș pentru încălzirea locuințelor, informează Trinitas TV.
 
Prima oprire a fost în localitatea Mărașu la o familie cu 8 copii. În continuare, la biserica parohială ajutoarele au fost descărcate, sortate și pregătite pentru a fi oferite în cele patru localități.

În satul Plopi (Rața), cea mai îndepărtată localitate a insulei, ajutoarele au ajuns la biserica parohială, acolo unde 40 de copii, împreună cu părinții lor așteptau nerăbdători darurile. În biserica acestei mici comunități, tinerii voluntari au oferit celor prezenți darurile ordonate pe categorii de vârstă.

Voluntarii anunță că aceste activități vor continua în Arhiepiscopia Dunării de Jos și în alte sate izolate și cu populație lipsită de posibilități materiale.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.