ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu începerea anului școlar,  voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale  și-au sporit acțiunile menite să contribuie la diminuarea abandonului școlar în rândul copiilor fără posibilități.
60 copii din sectorul 5 al Capitalei au beneficiat luni de o nouă ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate. Pe lângă sfaturile medicilor, ei au primit de la voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale ghiozdane și rechizite.

Cea de-a 32-a ediție a acestei campanii a avut loc în vechiul sediu al primăriei Sectorului 5. Între cei zece voluntari implicați în acțiunea din 18 septembrie 2017 s-au aflat un medic stomatolog, unul nutriționist și un psiholog.

Copiilor proveniți din familii cu posibilități financiare limitate le-au fost prezentate noțiuni de igienă orală, alimentație echilibrată, dar li s-a vorbit și despre rolul educației.

Un grup de studenți de la Facultatea de teatru a Universității Hyperion, sub îndrumarea Prof. Dr. Silvia Ciobanu a oferit un moment artistic ce a cuprins: un spectacol de marionete, jocuri interactive și un recital de muzică ușoară.

La final, copiii au primit ghiozdane echipate cu rechizite. Acțiunea a avut drept scop prevenirea abandonului școlar, integrarea celor cu risc de excluziune sau marginalizare socială și îmbunătățirea condițiilor de învățare prin oferirea de materiale școlare.

Cei 60 beneficiari au fost identificați cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – Sector 5.

Joi va avea loc o nouă acțiune a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în localitatea Pleașa din județul Prahova. Campanile voluntarilor de la Paraclisul CMN se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.
 
Conform statisticilor, 26% din absolvenții de gimnaziu părăsesc școala când trebuie să facă tranziția către liceu, cu toate că învățământul obligatoriu este până la clasa a X-a inclusiv. Acest lucru este cauzat de faptul că multe familii din mediul rural nu își permit să-și trimită copiii la liceu sau pentru că sunt plecați din țară. România a avut în anul 2016 a treia cea mai mare rată de părăsire timpurie a școlii, dintre statele UE, arată o statistică recentă a Eurostat.