ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al ALDE a anunțat duminică seara că alianța electorală pe care partidul său o avea cu Pro România s-a încheiat în această zi, după primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Astăzi, alianța noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid pornește pe drumul său, separat”, a anunțat Varujan Vosganian, la Antena 3.

Potrivit lui Vosganian, alianța a avut un singur obiectiv: susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Protocolul, parafat de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, data din luna august.

„Sigur că în Parlament putem vota legi împreună, am votat și legi în unanimitate, dar în ceea ce privește formalizarea printr-o înțelegere care să aibă un obiectiv comun, această înțelegere se încheie azi”, a adăugat Varujan Vosganian.
 
Liderii ALDE și Pro România au semnat, pe 28 august, o alianță pentru perioada alegerilor prezidențiale pentru susținerea actorului Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni.
 
Victor Ponta susținea la acel moment că ar putea exista, pe viitor, o eventuală fuziune a celor două partide.