Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a scris, pe Facebook, că PNL și USR „cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl țin să nu cadă”. Vosganian susține că declarația președintelui Klaus Iohannis privind organizarea alegerilor anticipate este „o gogoriță”, potrivit Mediafax.

„PNL și USR cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl țin să nu cadă. Iată ce declară KWI: «Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate.» O nouă majoritate presupune un nou Guvern. Noua majoritate se va constitui după alegeri, zice KWI. Deci abia după alegeri s-ar încumeta PNL să vină la guvernare, ca să nu aflăm cum stă treaba cu știința noilor peneliști de a guverna. Până atunci Viorica Dăncilă, cu voie de la Iohannis, poate sta liniștită în fotoliul prim-ministerial”, a comentat pe Facebook, deputatul ALDE Varujan Vosganian.
 
Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Consiliul Național PNL, că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câștiga un nou mandat de președinte al României.