ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un polițist de la Penitenciarul Focșani a fost găsit fără suflare, miercuri dimineață, la ora 4.30, într-o benzinărie din zona Independenței, transmite azi Vrancea24. Polițiștii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Deocamdată, nu se cunosc cauzele morții, decesul fiind constatat la spital. La momentul acesta nu sunt suspiciuni  legate de faptul că ar fi fost agresat, mai transmite sursa citată. Polițistul avea 43 de ani, comunică autoritățile citate de Ziarul de Vrancea:

„La data de 24 aprilie, ora 04:30, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că, pe Bulevardul Independenței din municipiul Focșani, se află un bărbat căzut.

 

La fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul SMURD și SAJ Vrancea care au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare a persoanei după care au transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani, unde, din nefericire, a fost constatat decesul.

 

La nivelul Biroului de Investigații Criminale a fost constituită o echipă operativă care a efectuat cercetarea locului faptei cât și activități și investigații specifice. Persoana  decedată a fost identificată ca fiind un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Focșani.

 

Cadavrul urmează să fie transportat la SML Vrancea, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”- Subcomisar de poliție, Paula Enache        

Un pictor-jurnalist plecat la 40 de ani

Un apreciat pictor din Botoșani, care provine dintr-o familie de oameni iubitori de artă și frumos, s-a stins din viață, transmite BotoșaniNews. Este vorba despre Cătălin Relenschi (foto), care a decedat luni după-amiază, la vârsta de 40 de ani. Cătălin Relenschi era un pictor dedicat pasiunii lui. Implicat în diferite proiecte, care de care mai interesante, a atras atenția cu talentul său. Prin operele sale arăta că simplitatea, viziunea și sensibilitatea aduse laolaltă nasc arta. Cătălin a urmat cursurile Facultății de Jurnalism, din cadrul Universității Apollonia din Iași și apoi ale Școlii de Artă George Enescu din Botoșani, mai transmite sursa citată.

„Cătălin a suferit un AVC dar și o hemoragie internă și din păcate nu ar mai fi putut fi salvat, acesta este verdictul dat de medicul care a efectuat autopsia. Avea tensiunea mărită deși nu a primit niciodată un tratament pentru asa ceva ceea ce este paradoxal... Singurul lucru îmbucurător este că nu a suferit, s-a stins brusc. Trupul lui este depus în capela Bisericii Cimitirul Eternitatea. Noi vom fi mâine acolo de la ora 13:00 până la orele 20:00/21:00. Înmormântarea este programată inițial pentru Vineri la ora 11:00 dar cel mai sigur vom ști maine dimineață când revin cu detalii.

Vă mulțumesc mult pentru sprijinul acordat de oricare a fost și este acesta, înseamnă foarte mult pentru noi și cred că în sfârșit Cătălin este văzut, auzit și a reușit să strângă împreună oamenii asa cum își dorea, chiar dacă felul în care s-a întâmplat asta este unul nefericit. Cum am spus și unui văr de-al meu astăzi, a trăit intens și a ars foarte puternic și foarte repede dar s-a stins la fel de fulgerător...”, a scris fratele regretatului artist, Daniel Relinschi, pe pagina sa de Facebook.

Sora lui face un apel pentru o strângere de fonduri legate de înmormântare:

„O să vă povestesc puțin despre Cătălin. Avea un suflet mare și tot timpul a fost dezamăgit de oameni pentru că avea așteptări mari care i-au fost înșelate și suferea mult din cauză asta. Căuta dreptatea și adevărul, era neobosit in căutările lui, voia să fie acceptat și iubit, apreciat pentru ce face dar trăia constant cu ideea că nu se întâmplă asta. Viața pentru el era o luptă continuă, trăia totul la maxim și foarte intens...Era foarte creativ, genial și asta o spun creațiile lui, un bun om de marketing chiar dacă nu a studiat asta și se vede in aportul adus promovării mele în diverse medii, talentat, empatic, devotat. Pasionat de istorie, geografie, mașini și în special de camioane, iubea animalele, Natura în general, marea. Este o foarte mare pierdere nu doar pentru familia noastră dar și pentru societate care uneori este depreciativă exact cand nu ar trebui și avea o grămadă de visuri pe care din păcate nu le mai poate pune în practică dar poate am s-o fac eu și îi voi onora numele astfel. Pentru noi este un șoc iar mama din păcate a trecut prin clipe groaznice și nu cred că există cuvinte care să descrie ce trăiește ea acum, nici eu măcar nu aș putea ști.

Din păcate ne-a luat pe nepregătite, eu nu am reușit să fac economii pentru că am tot investit în arta, în mine, in mutarea mea la București și în atelierul din Botoșani pe care l-am ținut deschis în speranța că va fi de folos mamei si lui Cătălin și a fost. Doi clienți chiar acum doua zile au renunțat la comenzi, alti doi care voiau să cumpere nu au mai cumpărat și când le-am cerut sprijinul nu au răspuns la rugămintea mea și este de-a dreptul șocant mai ales într-un astfel de moment... Mama de asemenea nu era pregătită pentru așa ceva și am facut un calcul iar costurile sunt cu mult peste acel ajutor dat de stat pentru înmormântare care oricum nu vine imediat.

Așa că apelez la dumneavoastră, orice ajutor, oricât de mic ar fi un sprijin real. Va voi lăsa un cod IBAN pentru cont în lei, datele dar și numărul meu de telefon care este conectat cu Revolut. Vă mulțumesc, vă mulțumim anticipat!

Telefon: 0731813500

IBAN: RO88BREL0005522213120100
Daniel Andrei Relenschi
Libra Bank

Sau in contul mamei:

Maxin Doina
IBAN: RO46BRDE070SV37276290700
BRD