Regia care administrează pădurile statului anunță că vremea extremă a distrus peste 80.000 de hectare de copaci. Codrii României au pierdut astfel cel puțin un sfert de milion de metri cubi de lemn.

„Imagini filmate chiar în timpul unei doborâturi masive de vânt, produsă într-o #pădure de stat administrată de Regia Națională a #Pădurilor - #Romsilva de pe raza Ocolului Silvic #Iacobeni din cadrul Direcției Silvice #Suceava

Pădurea calamitată va fi curățată de silvicultori, iar terenul (pentru necunoscători va fi o ”defrișare”) va fi reîmpădurit în doi ani, conform normelor silvice.

În total, de la începutul anului, au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme 82.750,79 de hectare din care 136,4 hectare au fost doborâturi în masă. Cele mai multe evenimente de acest fel au avut loc în luna iunie, fiind înregistrate 27.852,32 de hectare. Cele mai mari pagube au fost în județul Suceava, unde, între 23 și 25 iunie, au fost afectate 20.386,1 hectare, din care 53,6 doborâturi în masă, pe raza a 12 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Suceava”, au scris cei de la Romsilva pe Facebook.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.