ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot viesparul progresist din America a înnebunit după scurgerea în presă a unei ciorne a Curții Supreme de Justiție care pare să anunțe că Dreptul la Avort va fi reglementat de state și nu la nivel federal.

Washington Post, una dintre trâmbițele neo-marxismului american, a publicat vineri un editorial șocant în care afirmă că o anulare a faimoasei decizii din 1973 în dosarul Roe vs Wade ar avea același efect devastator asupra americanilor ca atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

În articolul intitulat „Iminenta casare în cazul Roe este un atac de tip 11 septembrie la adresa fundamentelor Americii”, editorialista Dana Milbank i-a criticat pe congresmeni pentru reacția lor „mioapă” față de scurgerea ciornei care sintetiza opinia majorității judecătorilor de la Curtea Supremă.

Documentul susținea că reglementarea legală a avorturilor trebuie să se facă la nivelul fiecărui stat american în parte, și nu la nivel federal, cum prevedea sentința în cazul Row vs Wade.

Milbank i-a criticat pe congresmenii Republicani că s-au concentrat pe gravitatea „scurgerii” în presă a documentului și pe Democrați pentru că se „ciorovăiesc” între ei pe subiectul unui proiect de lega a avortului, care ar fi sortit eșecului.

(De cincizeci de ani, Democrații, care susțin avortul neîngrădit – inclusiv câteva zile după naștere (!) - au evitat să promoveze deschis o lege a avortului, conștienți că subiectul ar fi impopular în rândurile majorității americanilor. Astfel, au preferat „soluția dosnică”, a reglementării chestiunii printr-o sentință a Curții Supreme.)

Milibank dă cu barda:

„Această reacție anemică face abstracție de schimbarea radicală a societății pe care judecătorul Samuel Alito și complicii săi sunt pe punctul de a o vârî pe gâtul americanilor.”

Și editorialista continuă pe același ton oțărât:

„Casarea (sentinței) Roe ar fi un șoc pentru modul nostru de viață, echivalentul social al atentatelor de la 11 septembrie (care ne-au distrus sentimentul securității fizice) sau al crizei din 2008 (care ne-a distrus sentimentul securității financiare.”

Limpede ca lumina zilei: progresiștii consideră că interzicerea dreptului de a ucide copiii este terorism.

Activista editorialistă avertizează că anularea sentinței în cazul Roe ar putea constitui un precedent periculos pentru alte „drepturi” cucerite de americani, cum ar fi căsătoriile homosexuale.

Spre lauda lor, cercurile conservatoare americane au reacționat prompt la aberațiile promovate de Washington Post.

Iată câteva reacții:

Jennifer Greenberg, o comentatoare creștină, a afirmat:

„A compara salvarea a 630.000 de vieți pe an cu uciderea a 3.000 de persoane într-o zi este probabil cea mai stupidă și insultătoare idee pe care am văzut-o pe Twitter, și asta spune multe. Ar trebui să vă cereți iertare de la familiile victimelor din 11 septembrie pentru că ați folosit moartea lor în scopuri de progagandă.”

Joe Cunningham, redactor șef de la publicația Red State, a scris și el:

„Nici pe departe nu se poate face o comparație cu 11 septembrie și ești o dezgustătoare coadă de topor dacă faci așa ceva.”

Jerry Dunleavy de la Washington Examiner a comentat ironic:

„Nimic nu îmi amintește mai mult de 11 septembrie decât o Curte Supremă care să afirme că nu există dreptul constituțional de a salva viețile nevinovate.”