ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda faptului că utilizarea lor încalcă Convenția de la Geneva și, prin urmare, poate constitui o crimă de război, poliția australiană utilizează acum arme cu energie dirijată împotriva protestatarilor pașnici. Ele au fost întrebuințate de poliție la protestele anti-obligativitatea vaccinării din weekendurile recente, provocându-le arsuri serioase unor manifestanți pașnici, luați în vizor ca dușmani ai orâduirii. Faptul că sunt „arme neletale” nu le face nici blânde, nici mai puțin arme.

Dispozitivele LRAD au fost folosite în timpul protestelor împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției ACT, citat de En-volve.com

Reece Kershaw, comisarul poliției federale australiene, a avertizat weekendul trecut, la Canberra, că mitingurile nonviolente împotriva restricțiilor covidiene și a vaccinărilor obligatorii reprezintă o „provocare” pentru forțele de ordine. Elitele atacate par să se răzbune după ce înregistrările video de la miting arată un număr mare de persoane care se ridică împotriva „Noii Ordini Mondiale”.

Freewestmedia.com relatează: Poliția a desfășurat dispozitive acustice cu rază lungă de acțiune (LRAD), care transmit la volume și frecvențe mari. Chiar dacă sunt denumite „arme neletale”, protestatarii din Canberra (inclusiv femei și copii) au fost grav arși de fasciculele de energie cu microunde dirijate, plângându-se de bășici pe față, pe brațe și pe corp. Radiațiile concentrate de microunde pot provoca arsuri dureroase pe piele de la distanțe mari.

Protestatarii acuzau, de asemenea, senzație de greață și amețeli - reacții asociate cu armele acustice de control al mulțimilor.

În SUA, acestea sunt cunoscute sub denumirea de „tehnologie de respingere activă” (Active Denial Technology), produsă în mod expres ca armă de control al mulțimilor. Dezvăluite în 2001, aceste lungimi de undă încălzesc suprafața exterioară, penetrând doar suprafața pielii. Ceea ce este suficient de adânc pentru a provoca dureri mari și pentru a declanșa aceeași reacție reflexă precum cea de a fi opărit cu ceai fierbinte. Dispozitivul LRAD are o rază de acțiune efectivă de câteva sute de metri și poate fi direcționat foarte ușor - pe cine trebuie.

Producătorul Raytheon a construit de fapt un sistem Active Denial în miniatură care pare a fi același cu cel pe care l-au folosit australienii. Poliția australiană a achiziționat dispozitive LRAD încă din 2016.

Conform Convenției de la Geneva, „părțile implicate într-un conflict trebuie să facă în orice moment distincția între populația civilă și combatanți, pentru a cruța populația civilă și bunurile acesteia. Nici populația civilă ca atare și nici persoanele civile nu vor face obiectul unui atac. Atacurile vor fi îndreptate exclusiv împotriva obiectivelor militare.”

Deputatul Craig Kelly a promis să înființeze o „Comisie regală privind conduita necorespunzătoare și infracțiunile polițienești” pentru a „stabili de urgență [...] abuzul „armelor sonore” pe care le-au achiziționat forțele de poliție australiene”.