ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele regizor Silviu Purcărete a anunțat, prin intermediul unei scrisori deschise, că se retrage de pe lista nominalizărilor pentru premiile UNITER de anul acesta.

Reacția sa vine după ce lista nominalizărilor a fost contestată pe motiv de „sex” și de vârstă de regizoarea Carmen Lidia Vidu. Mesajul ei a fost amplificat de mai mulți colegi de breaslă, astfel că Purcărete a reacționat. Printre cei care l-au contestat pe Purcărete s-a numărat și Eugen Jebeleanu, homosexual.

Iată scrisoarea sa lui Silviu Purcărete:

„Dragi colegi,

Mulțumind adînc celor cinci membri ai juriului pentru «rătăcirea» de a mă fi înscris pe lista candidaților la premiu, vă rog sa luați în considerare retragerea mea dintr-o competiție pe care nu mi-am dorit-o și nu mi-o doresc neapărat și care provoacă atîta amărăciune și parapon.

Se știe că în vremuri grele, cu resurse de hrană împuținate, mamiferele bătrîne sînt îndepărtate și sacrificate pentru salvarea exemplarelor tinere, iar noi trăim, într-adevăr, vremuri grele.

Spre împăciuire și armonie, propun ca, în locul candidaturii mele, juriul sau chiar Senatul însuși să desemneze pe unul din tinerii sau, mult mai corect, pe una din tinerele leoaice ale regiei românești.

Nimic ironic, doar respect pentru vocea Naturii!

Cu mulțumiri și deosebită stimă,

Silviu Purcărete

20 Martie 2023″