ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consolele Xbox, ale uriașului tehnologic Microsoft, vor avea în curând o nouă setare implicită care va regla consumul de energie al sistemelor de jocuri video pentru a proteja mediul înconjurător și bineînțeles, de a se alinia trendului apocaliptic al încălzirii globale, scrie FoxNews.

„Xbox depune eforturi pentru a reduce impactul asupra mediului pentru a ne ajuta să atingem obiectivul Microsoft de a fi o companie cu emisii de carbon negative, apă pozitivă și zero deșeuri până în 2030, prin regândirea modului în care ne proiectăm, construim, distribuim și folosim produsele noastre", se arată într-un comunicat de presă de pe Xbox Wire al Microsoft.

Xbox a precizat că se concentrează asupra emisiilor de carbon „În casele fanilor noștri". Potrivit comunicatului, „Nu ne considerăm responsabili doar pentru emisiile de carbon din producția și distribuția produselor noastre, ci și pentru emisiile create odată cu utilizarea produselor noastre în casele fanilor noștri".

Comunicatul de presă a precizat că consolele vor deveni „conștiente de emisiile de carbon" prin intermediul unei actualizări de software. „A fi conștient de emisiile de dioxid de carbon înseamnă reducerea amprentei de carbon prin optimizarea actualizărilor și descărcărilor pentru a fi rulate în momentul în care consola poate folosi cea mai mare cantitate de energie regenerabilă", a explicat Xbox.

Același comunicat a precizat că noile caracteristici de economisire a energiei sunt aplicate automat.

„Începând de astăzi, Xbox Insiders vor observa că consolele lor Xbox Series X|S se actualizează automat la opțiunea de alimentare Shutdown (economisire de energie)", a scris Xbox Wire. „Această actualizare unică a setărilor de alimentare va reduce consumul de energie în timp ce consola este oprită și nu va afecta performanța, gameplay-ul sau capacitatea consolei de a primi peste noapte actualizări ale sistemului, jocurilor sau aplicațiilor."

Comunicatul de presă a mai spus: „Cu opțiunea Shutdown (economisire de energie) selectată, consolele Xbox One vor avea un timp de pornire mai lent". Xbox i-a implorat pe utilizatori să fie conștienți de impactul pe care „jocurile" îl au asupra mediului: „Nu putem face acest lucru singuri. Trebuie să lucrăm împreună cu jucătorii noștri, dezvoltatorii, studiourile și industria dacă vrem să ajutăm la reducerea impactului jocurilor asupra mediului".
 
Unii utilizatori de Twitter au criticat vestea schimbării tehnologice:

„Cel mai probabil, această decizie a fost luată pe unul dintre avioanele private ale executivilor companiei", a spus producătorul video și podcastul Lauren Chen.

Senatorul Ted Cruz, republican din Texas, a scris pe Twitter: „Mai întâi aragazul cu gaz, apoi cafeaua, acum se îndreaptă spre Xbox-ul tău".

Young America's Foundation a scris pe Twitter: „Lol, acum brigada „woke" este după jocurile video, totul în numele schimbărilor climatice".
 
 
 „Vor să vă ia armele. Vor să vă ia sobele cu gaz. Și acum vor să vă ia Xbox-ul. Ce urmează?" a scris pe Twitter reprezentantul Troy Nehls, republican din Texas.

Jurnalistul conservator John Ziegler a comentat și el anunțul: „Ar putea fi acest lucru ceea ce îi face în sfârșit pe unii tineri să realizeze impactul negativ în lumea reală al #ClimateScam?! Sau, pe de altă parte, ar putea fi acesta cel mai productiv lucru din punct de vedere cultural făcut vreodată sub pretextul presupusei #ClimateEmergency?!".

Comentatorul Rick DeVos a criticat anunțul ca făcând parte dintr-o pantă tehnologică alunecoasă: „Doar un alt mic indicator de pe parașuta în care ne îndreptăm cu viteză în jos, unde fiecare degradare a funcționalității, a experienței și a nivelului general de servicii este sărbătorită ca o mare și glorioasă victorie pentru planetă/justiție/etc.".

Redactorul și editorul de la American Greatness, Chris Buskirk, i-a răspuns: „Nu veți deține nimic și vă va plăcea. „A decide ce să fac cu așa-zisul meu „timp liber" îmi dădea anxietate, dar acum că OpenAI, deținut de MSFT, îmi ordonează zilele, nu mai am griji.""