ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a primit luni după-amiază, la Kremlin, pe omologul său chinez, Xi Jinping, aflat în vizită oficială la Moscova pentru aprofundarea relațiilor bilaterale, scrie ȘtiriPeSurse. 

„În ultimii ani, China a făcut un salt colosal înainte", i-a spus Putin lui Xi, stând lângă el. „În întreaga lume, acest lucru produce interes și, din păcate, chiar invidie".

El a continuat: „În mod simbolic, ne-am întâlnit aici acum 10 ani, în timpul primei dumneavoastră vizite în calitate de reprezentant ales al Chinei. În acest timp, am făcut progrese în relații. Avem multe interese și obiective comune".

Putin i-a mai spus lui Xi că Rusia este pregătită să discute propunerile Beijingului pentru rezolvarea crizei din Ucraina, afirmând că Moscova a „studiat cu atenție" propunerile.

„Bineînțeles, vom avea ocazia să discutăm această problemă. Știm că vă bazați pe principiile justiției și pe angajamentul față de punctele fundamentale ale dreptului internațional", a spus Putin. 

„Sunteți, de asemenea, conștienți de faptul că suntem întotdeauna deschiși la procesul de negociere. Vom discuta cu siguranță toate aceste chestiuni, inclusiv inițiativa dumneavoastră", a adăugat el.

Putin a mai spus că respectă abordarea echilibrată a Chinei față de această problemă.

China și Rusia „împărtășesc obiective similare", a declarat președintele chinez Xi Jinping întâlnirii, potrivit CNN.

„Este adevărat că ambele noastre țări împărtășesc aceleași, sau unele obiective similare. Am depus eforturi pentru prosperitatea țărilor noastre ... putem coopera și lucra împreună pentru a ne atinge obiectivele", a declarat Xi.

Acesta a mai adăugat: „Sunt foarte fericit că pot vizita din nou Rusia, la invitația dumneavoastră. Și că Rusia este prima țară pe care am vizitat-o după realegerea mea ca președinte al Chinei", i-a spus Xi lui Putin.

Xi și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru ca Putin să fie reales.

„Știu că alegerile prezidențiale din Rusia sunt anul viitor. Dezvoltarea Rusiei s-a îmbunătățit semnificativ sub conducerea dumneavoastră fermă. Cred că poporul rus va continua să vă susțină cu tărie", a spus el.