ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele chinez Xi Jinping a cerut luni, la Paris, să „nu i se mânjească” țara în problema ucraineană, Beijingul jucând un „rol pozitiv” în găsirea unei soluții pașnice, scrie Le Monde, citat de mariustucă.ro.

„Ne opunem folosirii crizei ucrainene pentru a transfera vina asupra altora, defăima o țară terță și declanșează un nou Război Rece”, a declarat Xi Jinping, referindu-se la criticile recurente din partea Occidentului cu privire la relația dintre China și Rusia, în timpul unei presei. declarație pe care a făcut-o alături de Emmanuel Macron.

China este criticată în mod regulat de Occident, în frunte cu Statele Unite, pe problema ucraineană. Pentru că, deși solicită respectarea integrității teritoriale a tuturor țărilor – inclusiv a Ucrainei – ea nu a condamnat niciodată în mod public Rusia. Beijingul și-a consolidat, de asemenea, relațiile diplomatice și economice cu Moscova de la începutul războiului din Ucraina.