ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


YouTube a pus o clauză de renunțare pe un videoclip realizat de contul verificat al „Summitului Guvernului Mondial", numindu-l o teorie a conspirației, potrivit Lifesite. 

Videoclipul se intitulează „Suntem pregătiți pentru o nouă ordine mondială?" și prezintă o discuție la World Government Summit 2022 cu mai mulți participanți de profil înalt, inclusiv consilieri prezidențiali, directori executivi ai unor grupuri de reflecție și economiști. Este moderată de Becky Anderson, prezentatoare CNN.

„Disclaimerul de context" de sub videoclip spune: „Noua Ordine Mondială este o teorie a conspirației care emite ipoteza unui guvern mondial totalitar care apare în secret". Acesta conține un link către un articol din Wikipedia despre presupusa „teorie a conspirației" a Noii Ordini Mondiale.

Summitul Guvernului Mondial este o întâlnire anuală a elitelor din întreaga lume, care are loc în Dubai. În cadrul reuniunii, liderii mondiali discută, printre altele, despre procesele de guvernare globală și despre progresele tehnologice.

În materialul video, economista Dr. Pippa Malmgren a declarat că un sistem financiar complet nou de monede digitale va „susține ordinea mondială". Dr. Anwar bin Mohammed Gargash, consilier diplomatic al Emiratelor Arabe Unite, a declarat că „naționalismul" și „suveranitatea statelor" sunt probleme majore care frânează Noua Ordine Mondială.

Semnalizarea acestui videoclip de către contul oficial al Summitului ca fiind o teorie a conspirației dezvăluie absurditatea acestor dezmințiri de context.

Practica marilor platforme de socializare tehnologică de a pune „disclaimers"  sau etichete sub postările care contestă narațiunile principale a fost folosită pe scară largă în timpul crizei COVID. De exemplu, Twitter a etichetat multe dintre tweet-urile președintelui Donald Trump ca fiind „înșelătoare și potențial dăunătoare", chiar și unul despre propria sa sănătate care s-a dovedit a fi corect.

Mulți au atras atenția asupra absurdității etichetării videoclipului de la Sumitul Guvernului Mondial drept o teorie a conspirației.

„Oameni buni, am ajuns oficial în punctul în care realitatea a fost etichetată drept „teorie a conspirației" de către minunații noștri păstrători corporatiști", a scris un scriitor pe nume Cardinal Pritchard într-un articol pentru Not the Bee. "Da, chiar dacă aceștia sunt lideri mondiali reali care discută un plan real pentru un guvern mondial, YouTube a decis că da, guvernarea globală este încă o teorie a conspirației și că ar fi bine să nu vă uitați la ea pentru că nu este reală."

Jurnalistul și YouTuberul Tim Pool a comentat, de asemenea, incidentul într-un tweet:

Ha, este real

„Guvernul globalist  întreabă literalmente „Sunteți pregătiți pentru o nouă ordine mondială?” iar Youtube spune:  „acest videoclip oficial și VERIFICAT este o conspirație"
 
 VIDEO
 
 
 Termenul „Noua Ordine Mondială" a fost folosit de-a lungul secolelor XX și XXI, începând cu președintele american Woodrow Wilson și cu formarea Ligii Națiunilor, predecesorul Organizației Națiunilor Unite. Expresia a fost folosită și de George H.W. Bush în timpul unui discurs prezidențial din 1990.

În timpul crizei COVID, termenul a fost folosit de mai mulți oficiali guvernamentali ca referință la o nouă ordine globalistă cu control și supraveghere centralizate. Această Nouă Ordine Mondială ar urma să fie instaurată după ce Marea Resetare, un termen inventat de fondatorul Economiei Mondiale, Klaus Schwab, va avea succes.

Un înalt oficial australian din domeniul sănătății a folosit termenul în 2021, când a declarat că „Vom analiza cum arată urmărirea contactelor în Noua Ordine Mondială [...]"

Ministrul sănătății din New South Wales, Brad Hazzard, a folosit, de asemenea, termenul de mai multe ori în contextul răspunsului COVID.

Cardinalul Gerhard Müller a numit Noua Ordine Mondială „diabolică" și i-a numit pe miliardarii Bill Gates și George Soros drept susținători ai planului.