Algoritmul folosit de Google pentru a avertiza utilizatorii YouTube cu privire la știrile false și-a arătat limitele luni seara, când a catalogat drept fake news filmările directe ale incendiului devastator al Catedralei Notre Dame.
 
 Noile panouri informative de la care YouTube spera că vor ajuta la informarea corectă a utilizatorilor, i-a informat pe aceștia că incendiul Catedralei Notre Dame ar fi o știre falsă legată de atacul terorist de la turnurile gemene din Statele Unite, din 2001.
 
Google a dezactivat complet panourile informative după ce eroarea a fost observată, pentru a avea timp să înțeleagă unde a fost problema și ce trebuie făcut pentru ca aceasta să nu se mai repete.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat că, uneori, compania ia decizia greșită cu privire la algoritmul folosit pentru automatizarea unor operațiuni.

Pentru gestionarea cantității imense de conținut, YouTube apelează la un algoritm care folosește învățarea mecanică pentru a distinge între ceea ce percepe ca fiind în regulă și ceea ce ajunge să considere că nu este potrivit.
YouTube și-a cerut scuze la scurt timp, arătând că algoritmul ”anticonspiraționist” provoacă uneori asemenea erori. ”Suntem profund îndurerați de incendiul de la Notre Dame. Acele casete sunt introdus potrivit unui algoritm și sistemele noastre greșesc uneori. Vom anula acest algoritm în cazul incendiului”.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews