ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare pentru Roman Iagupov, solistul formației Zdob și Zdub, și Frații Vitalie Advahov și Vasile Advahov, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision, cu melodia „Trenulețul”, a fost aprobat în ședința ordinară a Consiliului Județean Iași (PDF aici), a informat președintele Consiliului, Costel Alexe. În aceeași ședință a fost acordat și titlul de cetățean de Onoare post-mortem istoricului Sorin Iftimi, decedat subit după ce s-a vaccinat.

ActiveNews a anunțat din seara votului la Eurovision că susține formația Zdob și Zdub pentru mesajul ei unionist.

Scandalul care a urmat nu a știrbit din reacția unanimă de apreciere a „Trenulețului”.

EUFORIE GENERALĂ PRO-ROMÂNIA ȘI MOLDOVA. Cum au dansat și cântat jurnaliștii din întreaga lume prezenți la Eurovision pe muzica trupei Zdob și Zdub. VIDEO din SALA PRESEI cu TRENULEȚUL ziariștilor cântând „Chișinău-București!”

Cu siguranță, dacă nu ar fi fost furați de voturile României interpreții noștri s-ar fi aflat mult mai sus în clasament.

ROMÂNIA și MOLDOVA FURATE pentru UCRAINA (și) de punctele de la Eurovision. Basarabenii de la Zdob și Zdub urmau să primească punctajul maxim de la București, pentru piesa lor unionistă. TVR protestează oficial. Se cere anchetă europeană

Mesajul lor rămâne însă, indiferent de concursul pseudo-muzical care manipulează europenii pe teme politico-ideologice anti-naturale, de strictă actualitate. Ei au fost adevărații reprezentanți ai românilor la Eurovision.

Cinste lor!