ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița - ITPF Timișoara au depistat zece cetățeni din Afganistan și Pakistan care intenționau să intre ilegal în România, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

Duminică dimineața, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, județul Timiș, au observat zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 200 de metri de frontieră.

Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiași sector a intervenit și reținut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu țara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliției de Frontieră Moravița, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani, sunt cinci cetățeni din Pakistan și cinci cetățeni din Afganistan, care aveau documente de identitate pentru refugiați  eliberate de către autoritățile sârbe. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în țări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Cum în Ungaria a fost adoptată reintroducerea detenției sistematice a tuturor migranților care intră în țară, aceștia aleg rute ocolitoare prin România și Croația, în încercarea de a ajunge într-o țară din vestul Europei.




Foto: Poliția de Frontieră