ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zece cetățeni sirieni au părăsit fără acordul autorităților un centru de carantină din județul Arad, fiind căutați de forțele de ordine și dați în consemn la frontieră, informează Agerpres.

Străinii „ar fi părăsit centrul unde au fost cazați printr-un geam lăturalnic și ar fi intrat pe o proprietate aflată în vecinătatea acestuia, de unde au reușit să fugă în stradă. (...) Inspectoratul de Poliție Județean Arad a fost informat de plecarea celor zece persoane, căutările începând imediat. Au fost dați în consemn atât patrulelor din teren, cât și la punctele de trecere a frontierei de stat”, a declarat vineri seară purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, pentru Agerpres. 

Dacă vor fi prinși, sirienii vor fi conduși într-un alt centru de carantină, unde vor fi izolați încă 14 zile, de data aceasta pe cheltuiala lor.

Centrele de carantină nu au pază înăsprită, fiind organizate în pensiuni, au precizat reprezentanții autorităților.