ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși dezinsecția ar fi trebuit să înceapă la sfârșitul lunii martie, Nicușor Dan refuză să plătească firma care se ocupă cu tratamentele anti-țânțar și căpușe. Miza este de 40 de milioane de lei, bani pe care primăria nu vrea să-i dea firmei de dezinsecție. În această direcție, doar weekendul trecut s-au întregistrat 58 de cazuri de copii care au fost mușcați de căpușe într-o singură zi, anunță Antena3

"Împotriva mușcăturilor de căpușe există și vaccin. Vaccinarea se poate face fără nici un fel de probleme numai că nu este susținută de programul național de imunizare", a explicat un medic de familie. Medicii, de asemenea, informează că mușcătura de căpușă „poate da mai multe boli, printre care boala Lyme, meningoencefalita, dar dacă se observă și se extrage căpușa se poate administra antibiotic și în principiu, nu este nicio problemă”.  În schimb, avertizează asupra pericolului îndepărtării căpușei acasă, întrucât procdura ar putea favoriza pomparea conținutului plin de microbi, în sânge.

Astfel, până la o viitoare dezinsecție, medicii atrag atenția asupra faptului că activitățile înj aer liber, în special în zonele cu vegetație bogată ar putea crește riscur de a fi mușcat de căpușe. Așadar, este ideală îmbrăcămintea mai lungă, în special pantalonii lungi.

În județul Ilfov acțiunile de dezinsecție au început deja din luna aprilie, însă Bucureștiul ar putea începe abia săptămâna viitoare, precizează Antena3