ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de credincioși au participat miercuri seara la procesiunea organizată cu prilejul hramului parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci și Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 al Capitalei. Ca de fiecare dată in ultimii ani, procesiunea  „Calea Sfintei Cruci, scară către cer!” s-a desfășurat pe traseul Calea Victoriei – Parcul Nicolae Iorga, unde cei prezenți au aprins lumânări, au ascultat un concert susținut de corul Symbol al Patriarhiei Române și cuvântările înalților prelați.  Printre cei prezenți la procesiune s-a aflat și primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, care a promis că va ajuta Biserica de pe Calea Victoriei să fie consolidată.

Zeci de credincioși au trecut, în cele două zile dedicate hramului Bisericii din centrul Capitalei - 13 și 14 septembrie -, să se închine la Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Paraclisul Catedralei Naționale și la un fragment din lemnul Sfintei Cruci, care se află în Biserica„Înălțarea Sfintei Cruci și Sfântul Vasile cel Mare”. 

De asemenea, spre închinarea credincioșilor au fost așezate moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântului Mucenic Trifon, Sfântului Mucenic Elefterie, Sfântului Mucenic Haralambie și Sfintei Mucenițe Paraschevi.
 
În seria de manifestări organizate de Parohia Sfântul Vasile cel Mare – Victoria cu ocazia sărbătoririi hramului în ziua Înălțării Sfintei Cruci s-a numărat și conferința „Sfintele icoane și bisericile dărâmate din București în perioada comunistă”, care  a avut loc duminică, 10 septembrie,  la Casa Filipescu Cesianu și lac care au participat Acad. Răzvan Teodorescu,  Ing. Eugen Iordăchescu, Preotul  Consilier patriarhal Florin Șerbănescu și preotul  Gelu Bogdan. Tematica evenimentului este prilejuită de Anul comemorativ și omagial 2017 în Patriarhia Română.

.