ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce un raport al OMS a discreditat teoria conform căreia COVID-19 ar proveni dintr-un laborator din Wuhan, experții din întreaga lume și-au arătat, în ultimele săptămâni, sprijinul pentru teoria "scurgerilor" din laborator, potrivit LifeSiteNews

Experții întăresc afirmația că virusul COVID-19 a apărut inițial într-un laborator din China, în ciuda piedicilor puse de OMS.

"Permiteți-mi să spun clar că, în ceea ce privește OMS, toate ipotezele rămân pe masă", a declarat marți șeful OMS Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, care se confrunta cu acuzații de genocid. Organizația a publicat un raport împreună cu guvernul chinez, numind teoria "scurgerilor" de laborator „puțin probabilă”.

Raportul a venit în urma unei vizite strict restricționate în orașul Wuhan, unde a fost identificat primul focar cunoscut de COVID-19, de către o echipă de oameni de știință internaționali chinezi și conduși de OMS în ianuarie. Oficialii au recunoscut că au distrus probele timpurii de virus și alte dovezi ale originii COVID-19 în China, cu luni înainte de vizită, continuă articolul publicat de LifeSite.

"În discuțiile mele cu echipa, aceștia și-au exprimat dificultățile pe care le-au întâmpinat în accesarea datelor originale", a spus dr. Tedros cu privire la nivelul de acces oferit de Beijing. „Nu cred că această evaluare a fost suficient de extinsă”, a continuat el, spunând că teoria scurgerilor de laborator „necesită investigații suplimentare, posibil cu misiuni suplimentare care implică, la rândul lor, experți specialiști”.

Comentariile lui Tedros au apărut după o critică a raportului OMS de către SUA  și alte 13 țări într-o declarație „exprimând îngrijorări comune” cu privire la completitudinea anchetei.

Republicanii de top au condamnat ferm raportul. Fostul secretar de stat Mike Pompeo a numit-o „o continuare falsă a campaniei de dezinformare PCC-OMS” într-o postare pe Twitter.

„De aceea am recomandat să părăsim OMS”, a spus Pompeo. „Dr. Tedros a colaborat cu Xi pentru a ascunde transmiterea de la om la om într-un moment dificil ”. Pompeo a adăugat că Institutul de Virusologie din Wuhan, un centru de cercetare a virusului de nivelul patru, la 14 km de piață, care a fost cândva susținut ca o sursă de COVID-19, „rămâne sursa cea mai probabilă a virusului”.
 
Nici o dovadă că virusul a apărut pe cale naturală
 

În ciuda încercării raportului OMS de a discredita teoria conform căreia COVID-19 a scăpat dintr-unul din laboratoarele din China, experții din întreaga lume și-au arătat sprijinul pentru teoria scurgerilor de laborator, în ultimele săptămâni.

O coaliție formată din mai mulți oameni de știință din occident, supranumită „Grupul Paris”, a lansat luna trecută o scrisoare în care menționa că „nu există încă dovezi care să demonstreze o origine complet naturală a acestui virus”.

Un organizator al Grupului de la Paris, consilierul OMS, Jamie Metzl, a spus săptămânile trecute la FOX News că apariția COVID-19 dintr- o "scurgere accidentală din laborator” „ar putea fi plauzibilă”.

Cu ani buni înainte de criza COVID-19, Institutul de Virusologie din Wuhan a inițiat un experiment dubios din punct de vedere etic, cunoscut sub numele de cercetare „câștig de funcție”. În 2014, cercetătorii de la laboratorul Wuhan au început să lucreze la un proiect care implică modificarea genetică a virusului corona la lilieci pentru a-l face mai transmisibil la oameni, continuă LifeSite

Numeroasele virusuri corona catalogate în institut și care ar fi putut fi utilizate în proiect, arată o asemănare de  96% cu virusul COVID-19, au susținut cercetătorii chinezi. O lucrare publicată în BioEssays în noiembrie a raportat că diferențele minore dintre COVID-19 și celelalte virusuri pot rezulta din „tehnici de prelucrare de laborator” - descoperiri cu care au fost de acord și alți experți de top.

„Continui să cred că etiologia cea mai probabilă a acestei patologii din Wuhan a fost de la un laborator”, a spus fostul director al CDC, Robert Redfield, în urmă cu două săptămâni. „Nu cred că acest lucru a venit cumva de la un liliac la un om și, în acel moment în care virusul a ajuns la om, a devenit unul dintre cei mai infecțioși viruși pe care îi cunoaștem în umanitate pentru transmiterea de la om la om.”

Câștigul activității funcționale în Wuhan, care ar fi putut duce la crearea COVID-19, a fost finanțat de guvernul SUA, potrivit site-ului web al Institutului Național de Sănătate (NIH). Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), o ramură a NIH condusă de Dr. Anthony Fauci, a angajat mai mult de 1,2 milioane de dolari din finanțarea contribuabililor pentru proiectul de coronavirus din laboratorul Wuhan, intitulat „Înțelegerea riscului de apariție a coronavirusului liliecilor, ” din 2014.

Proiectul, care este în desfășurare, a fost realizat în parteneriat cu Alianța EcoHealth nonprofit din New York, care este condusă de Peter Daszak, unul dintre liderii echipei de anchetă de la Wuhan a OMS. Daszak a organizat în special o campanie eficientă de testare împotriva teoriei "scurgerilor" de laborator care a contribuit la modelarea percepției față de teoria din cadrul comunității științifice la începutul crizei COVID-19, anunță LifeSite.