ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de bulgari au venit din toată țara în fața Parlamentul de la Sofia pentru a protesta împotriva votării unei legi privind impunerea certificatului Covid. Poporul a venit să le reamintească aleșilor poporului că nu pot legifera împotriva voinței poporului. Maniferstarea s-a soldat pe alocuri cu violențe, după ce o parte dintre protestatari au încercat să pătrundă în parlament și au fost respinși de forțele de ordine. Numărul celor veniți să-și exprime nemulțumirea ar fi de circa 10.000 de persoane, dar a fost estimat de organizatori înainte de începerea mitingului, el putând ajunge ulterior substanțial mai mare.

Un protest împotriva certificatului Covid a blocat miercuri centrul Sofiei. Unii dintre manifestanți au încercat să ia cu asalt clădirea parlamentului, dar un cordon de poliție i-a împins afară. Mai multe femei și ofițeri de poliție au fost scoși din mulțime după ce s-au simțit rău. Patru ofițeri de poliție au fost răniți cu prilejul forțării intrării în sediul legilativului bulgar, informează agenția Novinite

Demonstrația a fost organizată de partidul politic Vazrazhdane (Renașterea), o formațiune de dreapta care dorește renunțarea la legea certificatului Covid. Chiar înainte de începerea protestului, organizatorii au anunțat că la acesta vor participa aproximativ 10.000 de persoane din toată țara.

Grupul parlamentar Vazrazhdane a părăsit sala de plen în timpul ședinței de miercuri a Adunării Naționale bulgare pentru a se alătura protestului.

Între timp, cel mai mare sindicat al poliției a cerut protestatarilor să evite escaladarea tensiunilor. Nu este clar dacă și polițiștii s-au conformat acestui nobil îndemn. Înainte de începerea demonstrației din piața din fața Adunării Naționale, a fost adus un tun cu apă.

VIDEO:
De pe pagina de Facebook a organizatorului: 
 
 De la Crazy Bulgarian, un cont de YouTube al unui jurnalist-cetățean cu circa 2300 de urmăritori: 

 
De pe pagina de Facebook a postului Nova.bg: