ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Zeci de mii de cadre medicale din Romania cer, într-o scrisoare deschisă adresată autorităților, o lege prin care copiii lor să aibă pensie de urmaș toată viața, în cazul în care vor muri la datorie. Ei cer echipament corespunzător de protecție și refuză sa primească bonusul de 500 de euro promis de Klaus Iohannis sub forma unui spor de periculozitate.

„În cazul în care se va ajunge la primirea celor 500 de euro, fără posibilitate de refuz, donarea lor către o cauză pe care o susținem este de dorit, in contextul în care nu acesta este sprijinul pe care îl solicităm!,” se arată în scrisoare.

„Dacă nu ni se vor da asigurări și o lege clară, potrivit căreia copiii noștri (indiferent de vârsta acestora, aflați la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viața pensie de urmaș în caz de deces (din cauza COVID-19), ne rezervăm dreptul de a demisiona. Suntem foarte mulți în situația soț-soție care lucrează în domeniul sănatății (medic - medic; asistent - asistent; medic - asistent; asistent - infirmieră și toate celelalte relații posibile). Nu avem nevoie de bani în plus ca să muncim și să ne facem datoria! Este revoltător! Avem nevoie de echipamente de protecție, de circuite corecte, de camere de decontaminare la ieșirea din zona roșie și, mai ales, avem dreptul să ne știm copiii la adăpost, în caz de îmbolnăvire”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de mai mulți medici.

Potrivit Mediafax, scrisoarea este semnată de Bogdan Tănase si Letiția Coriu – Alianța Medicilor, Florin Chirculescu – Solidaritatea Sanitară, Iulian Pope – Sanitas, Ilie George – Promedica, Laura Zarafin – medic ATI spitalul Colentina. Aceștia reprezintă organismele din care fac parte zeci de mii de cadre medicale.

Un proiect legislativ care prevede ca urmașii cadrelor medicale „care au murit la datorie” în tratarea pacienților cu COVID-19 să beneficieze de sprijin material din partea statului, a fost inițiat la începutul acestei săptămâni de senatorul PSD Florin Ortan.
Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, până acum au fost înregistate 474 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale.