ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția din Düsseldorf a anunțat marți, 8 septembrie, că pentru 20 septembrie a fost autorizată o manifestație cu 50.000 de participanți, împotriva restricțiilor impuse sub pretextul epidemiei de coronavirus, potrivit dpa, citată de Știri pe Surse

Forțele de ordine urmează să discute cu organizatorii măsurile pentru siguranța publică, a precizat un purtător de cuvânt al poliției. Măsurile de protecție au constituit în trecut o pricină pentru intervenția polițiștilor și dispersarea protestatarilor, considerate de organizatori ca practici excesive, vizând limitarea dreptului cetățenesc la adunare publică.

Săptămâna trecută, autoritățile din Berlin au convenit să impună purtarea măștilor la adunările publice cu mai mult de 100 de participanți.

La Berlin au avut loc în weekend-urile din august și septembrie manifestări anti-restricții cu sute de mii de participanți, culminând cu circa două milioane la ceea ce ei au numit „Sfârșitul pandemiei - Ziua Libertății”.
 
Protestatarilor li se opun polițiștii locali și jurnaliștii din presa oficială, care îi critică pentru că nu poartă măști -lucru ilogic pentru un contestatar al restricțiilor, mai ales în aer liber- și pentru că nu păstrează distanțarea fizică -uneori imposibil de respectat din cauza numărului prea mare de participanți într-un spațiu dat. Manifestațiile sunt etichetate ca fiind infiltrate de „elemente de extremă dreaptă”, fapt neconfirmat de majoritatea filmărilor de la fața locului, care înfățișează oameni cu mesaje raționale și fără însemne de apartenență la anumite grupări ideologice.