ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 20.000 de cetățeni revoltați de restrângerea drepturilor fundamentale pe motiv epidemiologic s-au adunat sâmbătă la Berlin, la un protest intitulat „Sfârșitul pandemiei - Ziua Libertății”. Manifestarea a fost dispersată și organizatorii au fost dați jos de pe scenă de forțele de ordine, din cauza nerespectării distanțării fizice și a nepurtării măștii de protecție, relatează Agerpres și Mediafax.

Participanții au fost opriți de Poliție să meargă mai departe, fiind acuzați că ar comite delicte, în special neconformarea față de măsurile sanitare. Recomandările forțelor de ordine au fost întâmpinate de manifestanți cu țipete și huiduieli.

Poliția din Berlin a anunțat pe Twitter că „a depus plângere” contra organizatorului manifestației, din cauza „nerespectării regulilor de igienă”, potrivit France Presse.

Zeci de mii de manifestanți împotriva măsurilor de restrângere a libertăților sub pretextul combaterii pandemiei au mărșăluit pașnic sâmbătă după-amiază în centrul Berlinului. Aceștia s-au adunat să protesteze în zona Brandenburg, în centrul capitalei Germaniei.
 
Proteste similare au avut loc la Berlin încă din luna mai când, deși regimul adunărilor publice era mai strict, totuși erau permise mitinguri de maximum 50 de persoane, respectându-se distanțarea fizică.