Zeci de mii de pelerini din toată țara, dar și de peste graniță, sunt așteptați în aceste zile să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, județul Cluj, cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, anunță Mitropolia Clujului, Maramureșul și Sălajului.
 
Potrivit sursei citate, programul slujbelor speciale la Mănăstirea Nicula a început luni, 12 august 2019.
 
Astfel, marți, 13 august, au fost săvârșite Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, Ceasurile III și VI și Sfânta Liturghie. De la ora 15:00 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, la finalul căreia protopopul de Gherla, părintele Paul Iulian Isip, a ținut un cuvânt de învățătură.
Începând cu ora 18:00, pelerinii au asistat la Ceasul IX, Vecernia și Acatistul Maicii Domnului, iar la final a predicat protopopul de Dej, părintele Ioan Buftea.
 
Miercuri, 14 august, pe scena special amenajată în curtea mănăstirii, se va oficia de dimineață Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, Ceasurile III și VI și Sfânta Liturghie, la finalul căreia va predica exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru. La ora 12:00 se va săvârși Taina Sfântului Maslu, în sobor de preoți, iar cuvântul de învățătură va fi rostit de părintele Ioan Moraru.
 
Tot de la ora 12:00, va debuta tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, alături de un sobor de ierarhi, preoți, diaconi și mii de pelerini.
 
De la ora 18:00, pelerinii vor asista la Vecernia închinată praznicului Adormirii Maicii Domnului, săvârșită de Înaltpresfințitul Părinte Andrei în sobor de ierarhi, preoți și diaconi. 
 
De la ora 21:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și așezată pe scena special amenajată, iar soborul de ierarhi, preoți și diaconi, alături de zecile de mii de credincioși vor cânta Prohodul Maicii Domnului. La finalul slujbei, Icoana va fi purtată în procesiune în jurul bisericii, iar credincioșii vor putea asculta predica rostită de arhimandritul Benedict Vesa, secretar eparhial.
 
În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie va începe la ora 9:00 și va fi oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, împreună cu Înaltpreasfințitul Innocentios de Burundi și Rwanda, în sobor de preoți și diaconi.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews