ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 8 octombrie, de la ora 19:00, la Iași a avut loc Pelerinajul tradițional „Calea Sfinților” de la hramul Sfintei Parascheva. Procesiunea adună anual zeci de mii de ieșeni și credincioși din toată țara, precum și ierarhi, monahi și preoți atât din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cât și invitați din alte eparhii din țară și străinătate. Zecile de mii de credincioși au mers în urma icoanei cu Sfânta Parascheva și Sfântul Andrei Criteanul și a raclei cu moaștele Sfintei Parascheva, purtate pe umeri de preoți însoțiți de o gardă de onoare militară cu făclii.


Procesiunea a început de la Catedrala Mitropolitană din Iași și a urmat traseul Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Strada I.C. Brătianu, Strada Cuza-Vodă, Strada Armeană, Biserica „Sfântul Sava”, Strada Costache Negri, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi. Apoi, de pe pietonal a revenit la Catedrala Mitropolitană din Iași, informează Doxologia, care oferă o serie întreagă de fotografii excepționale AICI.

VIDEO prin amabilitatea Doxologia: