ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de români s-au reunit astăzi într-un suflet creștinesc la Peștera Sf. Apostol Andrei din Comuna Ion Corvin, Constanța. Înaltpreasfințitul Teodosie a a fost prezent și el, alături de alte înalte fețe bisericești:

„Soborul de arhierei care a slujit astăzi la peștera Sfântului Apostol Andrei: Înaltpreasfințitul Iacov, Mitropolit de Mytilene – Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon, Mitropolit de Maroneia și Komotini – Grecia, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Demetrios Charbak – Episcop de Safita, Arhiepiscopia de Akkar, Preasfințitul Nikiforos, Episcop de Amorium – Turcia, Preasfințitul Macarie, Episcop Vicar de Ruse – Bulgaria, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei” se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Potrivit Constanța Info, pelerinii s-au îndreptat spre Ion Corvin încă de la primele ore ale dimineții, iar  Sfânta Liturghie a început la 8.30.
Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, este locul tradițional unde creștinii merg să se închine în această zi de mare Sărbătoare. 

FOTO:

Ar putea fi o imagine cu 9 persoane și persoane în picioare
 
Cozi kilometrice s-au format pe meleagurile pe unde a călcat Sf. Andrei. Credincioși din toate colțurile țării au sărbătorit în smerenie această zi, la frumoasa slujbă arhierească.
 
VIDEO:

 
Printre mulțimea de credincioși s-a aflat și Gigi Becali. „Dumnezeu și Maica Domnului să ne ajute și să ne ocrotească!” a fost mesajul lui pentru români.

VIDEO:
 
 
Redăm mai jos câteva secvențe care fac un rezumat al acestei zilei: 
 
VIDEO