ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de pakistanezi infectați cu covid-19 au creat haos în spitalul din Galați unde au fost internați.

Peste 40 de cetățeni din Pakistan, angajați ai unei companii de construcții din Galați, s-au infectat cu noul virus și au fost internați la Spitalul Județean din Brăila. În timpul spitalizării, pacienții au creat probleme distrugând geamuri, fumând în saloane și certându-se cu personalul unității, au declarat autoritățile locale, citate de Mediafax.

„Sunt 41 de pakistanezi internați într-un corp de clădire nou. L-am inaugurat recent, în timpul epidemiei de Covid-19. Mi s-a spus că au făcut distrugeri, au scos plasele de țânțari de la geamuri, le-au smuls ca să poată fuma. Noroc că cei din spital și-au dat seama de intenția lor și au oprit sistemul antiincendiu, umpleam clădirea cu apă. Probabil sunt multe pagube, așa mi s-a spus. În plus, s-au purtat urât cu personalul spitalului, au aruncat cu mâncare după asistente”, a declarat Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, pentru Mediafax.

Autoritățile locale au anunțat că vor scrie mai multe scrisori către ambasada din Pakistan și către angajatorul pakistanezilor, o firmă de construcții din Galați, prin care vor solicita acoperirea pagubelor făcute.

Pacienții vor fi externați pe parcursul acestei săptămâni dacă testele pentru depistarea COVID-19 vor fi negative. „Probabil, vor fi externați zilele următoare, trebuie să aibă fiecare câte două teste negative. Sperăm să fie așa. Eu am solicitat un raport privind pagubele, apoi vom scrie scrisori către ambasada din Pakistan și către angajatorul lor. Vom solicita să acopere pagubele făcute, nu-i normal ce s-a întâmplat. Când ajungi într-un loc modern, civilizat, precum unitatea medicală în care i-am cazat, nu te comporți așa”, a precizat Iulian Chiriac.

Firma de construcții gălățeană a cazat peste o sută de muncitori din Pakistan într-un campus situat între orașele Galați și Brăila. Asiaticii rămași în spațiile de cazare sunt în izolare, iar zona este supravegheată de mai multe echipaje de Poliție și Jandarmerie.