ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de persoane au protestat și joi seară în Piața Victoriei împotriva abuzurilor legii carantinării, după ce, în timpul zilei, ei au pichetat sediile partidelor din București și au făcut ture cu mașinile în jurul Parlamentului, claxonând în semn de protest.

Oamenii au afișat steaguri și pancarte, principalele mesaje fiind „Toate partidele - aceeași mizerie!”, „Jos cu Iuda!”, „Jos, Iohannis!”, „Respingeți legea!”,  „NU carantinării! Jos dictatura PSD&PNL&USR!”, „Frați Români - jandarmi, polițiști, Armată, medici, dascăli, toți frații noștri -, iertați-ne pentru că suntem nesupuși civic! Ne pare rău, dar așa simțim! Vă mulțumim și vă iubim!”.

Au luat cuvântul lideri de opinie precum avocatul Dan Chitic, artistul Paul Hitter, regizorul Iulian Capsali, organizatorul Pompiliu Diplan ș.a. Acesta din urmă a anunțat mobilizarea unui mare protest, de mii de oameni, pentru duminică, 19 iulie, la ora 18:00, în Piața Victoriei. În același timp vor avea loc proteste în municipiile reședință de județ din toată țara, în fața Prefecturilor sau a Primăriilor. 

La finalul protestului de joi seara, cei prezenți au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, după ce unul dintre antevorbitori se întrebase, retoric, unde sunt creștinii care au votat la Referendumul pentru Familie.