ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ofițerii forțelor speciale ale Marinei SUA dau în judecată Pentagonul pentru impunerea vaccinării obligatorii. Antrenați să lupte pentru libertate, ei denunță faptul că sunt supuși unor tactici de intimidare din partea superiorilor. Zeci de soldați care au cerut să fie scutiți de vaccinarea Covid din motive religioase dar au fost forțați să aleagă între credință și serviciu au declanșat acțiuni în Justiție, arată Fox News.

În platoul de televiziune a fost invitat locotenent-colonelul Michael Berry, reprezentantul unui institut pentru apărarea libertății (First Liberty Institute). Organizația lui reprezintă circa 35 de ofițeri ai Marinei în acțiunea lor legală împotriva Departamentului Apărării SUA, deoarece acești soldați au cerut o scutire de la vaccinare pentru motive religioase și acum susțin că sunt supuși unor tactici de intimidare:

„Acești ofițeri ai forțelor speciale ale Marinei SUA fac parte dintre cei mai de elită luptători pe care îi are țara. Sunt cei pe care vi i-ați dori să lupte pe front pentru libertățile noastre, însă, în schimb, ei se luptă pentru slujbele lor, pentru familia și viitorul lor. Ceea ce le face Marina este revoltător: îi supune la pedepse, îi obligă să aleagă între credință și slujirea patriei, lucruri pe care ne-am aștepta să le vedem în China comunistă, Coreea de Nord sau alte țări de aceeași teapă, dar nu aici, în Statele Unite. Noi, cei de la First Liberty Institute, am declanșat un proces în numele lor împotriva Administrației Biden și a Departamentului Apărării pentru a încerca să le redobândim libertățile și posibilitatea de a-și continua serviciul. Rugăm cetățenii să-și manifeste sprijinul pentru ofițerii Marinei și tot ceea ce ei au făcut în folosul nostru accesând site-ul firstliberty.org și semnând petiția de susținere”, a explicat Michael Berry.
 

Potrivit acestuia, soldații care nu se supun vaccinării Covid sunt molestați în mai multe feluri: sunt forțați să aleagă între credința religioasă și slujirea patriei; le sunt contactate rudele pentru a li se spune că nu îi vor mai vedea pentru că, nevaccinați, nu li se va da voie să călătorească pentru a-și vedea familia; sunt amenințați financiar, punându-li-se în veere că statul ar putea să le ceară înapoi banii investiți în instrucția și calificarea lor, ceea ce ar putea costa peste un milion de dolari de persoană ș.a.m.d. VIDEO:
 
 
Departamentul Apărării SUA a transmis că „vaccinarea obligatorie a militarilor este un ordin legal pentru maximizarea eficienței operaționale. Pentru a putea fi dislocat în întreaga lume, personalul Marinei Militare trebuie să fie apt din punct de vedere medical, ceea ce include să fie la zi cu vaccinările solicitate. Militarii au dreptul de a cere scutiri religioase, iar aceste cereri vor fi luate în considerare în conformitate cu politica actuală a Marinei”.

Cu toate acestea, Michael Berry susține că, deși ofiicial sunt acordate scutiri pe motive religioase, ele sunt urmate de consecințe neplăcute pentru cei care le-au solicitat. Membrilor forțelor speciale de Marină li s-au transmis avertismente formale, pe care au fost puși să le semneze, în care li se spunea, printre altele, că dacă recurg la scutirii pe motive religioase vor fi declarați inapți din punct de vedere medical pentru a rămâne în cadrul forțelor de operațiuni speciale, vor pierde sporul salarial aferent participării la operațiuni speciale și Marina îi va putea da afară din comunitatea de operațiuni speciale. Ceea ce înseamnă că, deși pot cere scutire de la vaccinare pe motive religioase, pot în continuare să fie dați afară din cadrul Navy SEALs.